U subotu, 21.05.2016. godine, u Sali za sastanke SP32 u Jablanici, Udruženje za pozitivne društvene promjene "EMEL" organizovalo je seminar na temu “Kako uspješno proći intervju i napisati CV za posao.“ Predavač na ovom seminaru je bio naš Jablaničanin, mr. ecc. Đevad Šašić koji živi i radi u Sarajevu.

Intervju je nešto što se obično očekuje ako nečija prijava probudi interes njegovog budućeg poslodavca. Kako aplicirati za posao i uspješno proći intervju tema je koja je potrebna svima koji traže posao. Veliki broj naših sugrađana su visokoobrazovani, ali nažalost još uvijek nemaju posao, tako da je ovaj seminar ponudio kvalitetne odgovore na sve potrebne informacije o načinu pripreme i pristupa intervjuu za posao...

23.04.2016. godine u Sali za sastanke SP32 održan je seminar na temu "Sport u prevenciji bolesti". Predavač je bio naš Jablaničanin, dr. Adi Palić koji je iscrpno i sa detaljnim pojašnjenjem elaborirao zadatu temu.

 

U prepunoj sali Kina Jablanica, 27.02.2016 godine održana je projekcija dokumentarnog filma "Pucanj u dušu". Između ostalih, skupu su prisustvovali predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, gospodin Murat Tahirović, predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, gospođa Munira Subašić, autor filma i direktor medijske kuće Exit Media, gospodin Enes Hotić, te predstavnici kulturno-političkog života grada Jablanice.

U jablaničkoj sali SP32, 13.02.2016 je održan seminar na temu "Vještine komunikacije" na kome je prisustvovala grupa od 12 odabranih učesnika. Na ovom seminaru se moglo dosta toga lijepog i korisnog naučiti, a uzimajući u obzir veliko iskustvo u organizaciji ovakvih treninga...