U punoj sali Kina Jablanica, u nedjelju 27.12.2015 godine održana je javna tribina sa nazivom "Jedinstvo Bošnjaka, nužnost našeg vremena". Tribinu je organizovala Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija BiH (KBNVO) zajedno sa Udruženjem za pozitivne društvene promjene "EMEL", članicom KBNVO, a gosti predavači bili su hfz. Alija ef. Rahman i mr. Abdusamed Nasuf ef. Bušatlić, koji su na jednostavan način i služeći se praktičnim primjerima približili ovu temu jablaničkoj publici.

U drugom dijelu našeg druženja predstavljen je letak o bitnosti očuvanja bošnjačke porodice u izdanju Koordnacije BNVO, a isti je i podjeljen svim učesnicima po završetku tribine. Imalo se dosta toga korisnog čuti, a sudeći po reakcijama prisutnih sugrađana na ovoj tribini, ista je bila veoma uspješna.

Tribini su prisustvovali i ugledni gosti, prije svega Generalni sekretar KBNVO BiH, gosp. Esed Ivojević, zatim, Načelnik općine Jablanica, gosp. Salem Dedić, Ministar turizma i okoliša HNK, gosp. Ajdin Teletović, Glavni imam Medžlisa IZ-e Jablanica, gosp. Ekrem ef. Hodžić, Predsjednik Medžlisa IZ-e Jablanica, gosp. Ramiz Zahirović, i brojni drugi nama dragi i ugledni gosti.

Udruženje za pozitivne društvene promjene "EMEL" će nastaviti sa sličnim, društveno korisnim aktivnostima, dajući doprinos sveukupnom očuvanju naših bošnjačkih institucija i zalažući se za jedinstvo našeg naroda.

Ovom prilikom posebno se želimo zahvaliti našim članovim i volonterima koji su nesebičnim trudom i zalaganjem doprinjeli da čitava organizacija protekne u najboljem redu i bez najmanje greške! Slike sa tribine možete pogledati OVDJE.