U sklopu svojih humanitarnih aktivnosti, Udruženje Emel je, u periodu od 27.02. do 05.03.2016. godine, pokrenulo akciju prikupljanja novčanih sredstava, a nakon toga pripreme i podjele paketa sa prehrambenim namirnicama za naše sugrađane koji žive na rubu životne egzistencije i kojima je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

U tom smislu su naši volonteri pripremili i podjelili ukupno 62 paketa za isto toliko porodica, a koji su sadržavali osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine. Podjela paketa je izvršena u saradnji sa Voćepromet d.o.o. Jablanica kod kojih je sva roba kupljena a koji su nam, kao vid pažnje, ustupili svoj službeni kombi za prevoz i podjelu svih paketa.

Udruženje za pozitivne društvene promjene "EMEL" će i u budućnosti, ako Bog da, nastojati biti podrška i servis svim našim sugrađanima i davati svoj skromni doprinos u borbi protiv siromaštva, između ostalog i pružanjem raznih vidova pomoći socijalno ugroženim porodicama, shodno našim mogućnostima.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima provedene akcije, a posebno ljubaznom osoblju našeg Voćeprometa.

 

 

Napomena: Zbog izbjegavanja eventualnih neprijatnosti porodica koje smo u ovoj akciji posjetili, nećemo objaviti sve SLIKE koje smo ovom prilikom uslikali.