Dana 07.06.2015. u organizaciji našeg Udruženja održan je izlet za sve naše članove i simpatizere. Oko 80 osoba koje su se odazvale pozivu, kako muškaraca tako i žena i djece, i ovog puta je uživalo u raznolikim sportsko-rekreativnim sadržajima u dopadljivom prirodnom ambijentu kojeg je ponudio Spomen kompleks na Lokvama u podnožju planine Bokševice.

Fudbal i prijateljstvo su najviše došli do izražaja. Za najmlađe će ovaj izlet biti upamćen po revijalnoj fudbalskoj utakmici protiv najstarijih učesnika izleta, a iako nisu uspjeli da ostvare pobjedu, svi su primjetili organizaciju njihove igre i žar za nadmetanjem. Organizatori su iznenadili i sa grahom pripremljenim u velikom loncu. Kako li je bilo lijepo gledati njegovu pripremu na licu mjesta i ponosnu omladinu koja čeka u redu za svoju porciju. "Nevjerovatan ukus", svi su kazali, pohvalivši glavnog kuhara na izvrsnom kuhanju!

Ostat će upamćena i solidarnost naših članova i simpatizera sa gospodinom Avdom K. koji je za potrebe ovog izleta pokosio svoju njivu. Naime, na dobro smo uzvratili dobrim i uz ugodan muhabbet (razgovor) sa ovom ljudinom od čovjeka pomogli mu da pokupi sve sijeno sa njive i formira ga u plast. "Nikad sijeno nije brže pokupljeno sa ove njive!" - bile su riječi zadovoljnog domaćina.

Na kraju izleta su pokupljeni svi otpatci, očišćen je čitav Spomen kompleks i cvijeće je zaliveno da se razvija, cvijeta i miriše našim sugrađanima koji dođu nakon nas. Ostala je jasno artikulisana želja da ovakvih izleta bude još u skorije vrijeme, a i nada organizatora da će smoći snage i sredstava da ponovo organizira slično druženje.

Koristimo priliku da se ovim putem javno zahvalimo Organizacionom odboru, našim domaćinima i svim učesnicima koji su svojim dolaskom uveličali naše druženje. Neke slike sa ovog izleta možete pogledati ovdje.